Виховна робота за 2021н.р.

Памяті голодомору

Цьогоріч виповнюється 100 років від початку масового штучного голоду1921-1923 рр., 75 років масового штучного голоду 1946-1947 рр. та 89 років Голодомору-геноциду 1932-1933 рр. Понад тридцять років науковці в Україні досліджують страшні події тих часів.

Студенти ВСП «ОАДФК ДУ «ОП» 23 листопада 2021 року о 12:00 взяли участь у Zoom-конференції до Дня пам’яті жертв голодоморів в Україні в Одеській національній науковій бібліотеці, яка зробила значний внесок у дослідження голодоморів. Це, передусім, науково-дослідна робота над складанням бібліографічного покажчика «Голодомор в Україні 1932 – 1933рр» (готується 4-й випуск), поширення знань про голодомори, участь у презентаціях нових видань. Зокрема, на базі ОННБ відбулися презентації видань Національного музею Голодомору-геноциду – посібника «Голодомор 1932–1933 років – геноцид української нації» (Київ, 2021), збірки матеріалів IV Міжнародної науково-практичної конференції «Міждисциплінарні підходи у дослідженні Голодомору-геноциду» (Київ, 2021).

Програма Zoom-конференції передбачала висвітлення різних аспектів дослідження Голодомору в історичному, соціальному, мистецькому, літературному вимірах.

Фото конкурс

Щороку Навчально-методичний центр ВФПО, студентське самоврядування закладів вищої та фахової перед вищої освіти України організовує фотоконкурс авторських фотографій. Головною метою конкурсу є виявлення та підтримка студентської молоді. Тема цьогорічного конкурсу – «Пульс сучасності». У другому етапі конкурсу прийняли участь 70 закладів освіти.

         Результати конкурсу, кращі роботи та сертифікати учасників розміщені на сайті Науково-методичного центру ВФПО у розділі «Студентський time», посилання https://nmc-vfpo.com/fotokonkurs/. Також буде створено тематичну виставку

конкурсних робіт, а кращі, будуть використані для тематичних друкованих видань.

        Студент нашого коледжу Микола Юрчишин 201 АВ (класний керівник Чернега Тетяна Петрівна) посів ІІ місце за номінацією  «Збережемо природу для майбутніх поколінь» за фото під назвою «Крапля у великому просторі життя».

День вишиванки

У культурі кожного народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. В Україні таким символом є вишиванка – своєрідний унікальний код українського етносу з зашифрованими оберегами та знаками.

День вишиванки викладачі та студенти ВСП «Одеський автомобільно-дорожній фаховий коледж ДУ «ОП, одягаючи вишиванку, зберігають споконвічні народні традиції та об’єднуються в єдиному почутті в серці кожного українця.

День-вишиванки

Ми тебе пам’ятаємо, Тарасе!

В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує людство. Такий був і є для нас, українців, Тарас Шевченко. Безсмертна могутня сила його таланту, проникливість і глибина його думки, мужність і ніжність його лірики, гострота і пристрасність його слова, пісенність його віршів відзначена самовідданою любов’ю до своєї Батьківщини, до свого народу.

9 березня, у день, коли народився Тарас Григорович Шевченко,  студенти ВСП Одеського автомобільно-дорожнього фахового коледжу ДУ «Одеська політехніка» під керівництвом викладача Чорновол Л.М.  спільно із студентами ДВНЗ «Одеський коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу» взяли участь у міжвузівському виховному заході «Шевченко – географ-дослідник», що проводився на базі ВСП «Одеський фінансово-економічний коледж Київського торговельно-економічного університету», щоб згадати творчість великого митця, його незліченний доробок як поета, художника.

Святково прибрана аудиторія, у центрі – портрет Кобзаря, виставка творів Т.Шевченка, студенти у вишиванках. Студенти декламували шевченківську поезію, вірші про поета написані нашими сучасниками. Звучали пісні на слова Т.Шевченка  «Реве та стогне Дніпр широкий», «Зацвіла в долині», «Заповіт». Велика кількість прекрасних картин, ілюстрації до творів, автопортрети, що демонструвалися на екрані викликали зацікавлення студентів.

Студенти групи 191 ВЕП Новак-Кривчук Ю. та Гостюхін І. були ведучими заходу, розповідали про одну з маловідомих сторінок біографії  Великого Кобзаря – участь  в Аральській географічній експедиції 1848-1849 рр. та Каратаутській 1851 року.  

207 років минуло з дня народження поета, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої, непогасної любові до свого народу, своєї землі!

“Літературно-музичний вечір до 150 річчя Лесі Українки”

25.02.2021 року студенти ВСП «ОАДФК ДУ «ОП» під керівництврм викладача Глотової І.В.  відвідали “Літературно-музичний вечір до 150 річчя Лесі Українки”, який відбувся в ОУНБ імені М.Грушевського. Суденти відкрили для себе невідомі сторінки з історії приватного і творчого  життя Лесі Українки. Дізнались про роль Одеси в житті видатної письменниці, стали свідками чарівної театральної вистави професійних акторів і співаків  Одеського академічного музично-драматичного театру імені В. Василька.

«Різдвяна свічка»

Напередодні різдвяних свят, традиційно, студенти коледжу опікуються подарунками і сюрпризами дітям дитячого будинку ім. Макаренко .

Але цьогоріч, пандемія внесла свої корективи.

Невже акції добрих справ пройдуть повз нас?

Ні, наші справи у наших руках!

Тому, перед днем Святого Миколая, був проведений Марафон добрих справ, головним організатором якого стали викладачі коледжу. Кожина А.Г. та Дойкова В.І.

Наживо у Інстаграм, проведений майстер-клас «Різдвяна свічка».

Студенти і викладачі із захопленням творили справжню красу. Спільними зусиллями студради, адміністрації, викладачів і студентів були зібрані подарункі дітям. В організації і проведенні Марафону активно долучилися заступник директора з виховної роботи Караяні Н.В. та головний активіст студради Глобіна Дана.

 Всі учасники і  глядачі отримали можливість внести свій вклад до благодійної діяльності і принести додому частинку неймовірно святкової атмосфери, що панувала на Марафоні добрих справ.