Виховна робота за 2022р.

Одеська національна наукова бібліотека та  провела зустріч «Скарби бібліотеки — молоді»

13.09.22 до відокремленого структурного підрозділу «Одеський автомобільно-дорожній фаховий коледж Національного університету «Одеська політехніка» завітала Одеська національна наукова бібліотека та  провела зустріч «Скарби бібліотеки — молоді», яку організували викладач коледжу Шульга Ольга Василівна .

Викладачі коледжу зацікавилися сучасними дослідженнями з медіаграмотності, адже нині, у час перенасиченого інформаційного простору, їм важливо навчити молодь оцінювати отримувану інформацію та протистояти впливу різноманітних фейків.

Увагу викладачів та учнів коледжу привернули також книжки, які присвячені нормам та культурі сучасної української мови та правопису.

Учасники заходу мали можливість детально ознайомитись і реферативно попрацювати з новими виданнями з фонду ОННБ. Наприкінці зустрічі викладачі коледжу та студенти висловили щиру вдячність бібліотекарям і зауважили, що «подібні зустрічі – надзвичайно корисні, вони не тільки сприяють фаховому зростанню, а й дають певний інтелектуальний і творчий заряд, що відкриває нові горизонти».

Увагу присутніх передусім привернули навчальні посібники Рудасьов В. Б. «Автомобіль. Теорія експлуатаційних властивостей» (2020)Кваша Е. М. «Автомобільна шина. Розрахунок і процеси зміни стану при експлуатації» (2011)  .

Репрезентація видання “Кобзар” Т. Шевченка з ілюстраціями А. Ждахи.

Огляд нової літератури з медіаграмотності:

Репрезентація видання “Кобзар” Т. Шевченка з ілюстраціями А. Ждахи

Бібліотека в свою чергу подарувала до бібліотечних фондів коледжу книгу «Від Русі – до України. Шлях до себе» з серії «Патріот (частина 2).

Зустріч з ЗСУ

08 вересня 2022 року у стінах Відокремленого структурного підрозділу «Одеський автомобільно-дорожній фаховий коледж Національного університету» відбулась зворушлива зустріч з бійцями ЗСУ, що є нашими студентами.

Хлопці поділилися своїми спогадами, розказали, що їх спонукало піти добровольцями, а також провели майтер-класс та інструктаж з першої медичної допомоги при пораненнях.

Наші герої охоче вступали в діалог із присутніми та розповідали про досвід, який отримали під час служби. Хлопці головним здобутком назвали вміння цінувати життя та справжніх вірних друзів. Зауважили, що війна змінює світогляд, заставляє по-іншому оцінювати ті проблеми, які супроводжують мирне життя. Що ж найбільше радувало бійців на фронті, так це моральна підтримка, яку ми відчували через дзвінки родини, друзів та колег.

Загалом зустріч пройшла в теплій родинній обстановці. Студенти повинні знати і шанувати героїв, які навчаються разом із ними. Ми вдячні нашим мужнім героям за їхню хоробрість. Низький уклін батькам за таких синів. Слава Україні!

Рада класних

24.05.2022 р.  у ВСП «Одеський автомобільно-дорожній фаховий коледж Державного університету «Одеська політехніка» в онлайн- форматі проводилось засідання класних керівників, на якому розглядались проблеми дистанційного навчання у період воєнного стану, висвітлювались питання  підготовки до закінчення навчального року та проведення інструктажів перед початком канікул.

День Європи

Щороку у третю суботу травня Україна відзначає День Європи.  Для українців  – це особливий день, адже нашу країну та ЄС єднають спільні цінності, історія та культура.

 У ВСП «Одеський автомобільно-дорожній фаховий коледж Державного університету «Одеська політехніка» в онлайн-форматі проводилися  години спілкування, виховні години «Європейське право», «Європа в Одесі», «Українці – співтворці європейської культури», «Українська культура в контексті європейського та світового розвитку», «Європа – наш спільний дім», «Мандруємо країнами Європи», «Видатні люди Європи. Класні керівники спілкувались зі студентами на теми важливості дотримання та збереження таких цінностей як демократія, рівні права для всіх громадян, повага до себе та інших.