Електроустаткування електромобілів

Кваліфікація : електромеханік 

Фахівці, які отримали спеціальність, мають можливість  працювати на підприємствах сервісу  – це широкий круг спеціалістів різного профілю: слюсар-електрик з ремонту електроустаткування; електромонтажник акумуляторних батарей; майстер з діагностики та налагодження електронного устаткування автомобільних засобів; контролер технічного стану автомототранспортних засобів; майстер-налагоджувальник з технічного обслуговування машинно-тракторного парку.

Опис спеціальності:

Поглиблена підготовка з електротехніки, електроприводу, електронної і мікропроцесорної техніки. Фахівці даного напрямку глибоко вивчають питання з будови електричних, електронних і мікропроцесорних систем автотранспортних засобів з електроприводом, монтажу систем та приладів, апаратів керування та захисту, електричного з’єднання приладів систем; розробки технологічних процесів, технологічних інструкцій та карт і виконання робіт з діагностування, обслуговування та ремонту.

Механік електромобілів – той фахівець, який точно знадобиться в найближчому майбутньому. Він буде займатися ремонтом і обслуговуванням електромоторів і всіх електро- і електронних систем автомобіля. Цей фахівець повинен відмінно розбиратися в електриці, вміти паяти мікросхеми і збирати компоненти електромереж. Фахівці з такими знаннями і навичками потрібні вже зараз – в сучасних автомобілях вже досить багато електроніки, яка потребує ремонту і обслуговування, тому такі фахівці дуже затребувані на ринку праці.

Де продовжити навчання

Після закінчення коледжу студенти можуть продовжити навчання на денному або заочному відділеннях у вищих навчальних закладах України:

  • Одеський національний політехнічний університет;
  • Харківський національний автомобільно-дорожній університет;
  • Київський національний транспортний Університет.

Укладено договори із ВНЗ 3-4 рівня акредитації про безперервну фахову освіту, що передбачають пільговий вступ випускників коледжу на 2-3 курси цих закладів