КУРС З МЕДІАГРАМОТНОСТІ «VERY VERIFIED» У ОАДК ОНПУ

Студенти ОАДК ОНПУ пройшли  6-тижневий курс змішаного навчання з медіаграмотності «VERY VERIFIED» для слухачів Одеської області під час першогосеместру 2018/19 н.р..

Цей курс розроблений міжнародною організацією IREX у партнерстві зі студією онлайн-освіти EdEra. Very Verified є частиною проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність», який впроваджує IREX IREX in Ukraine за підтримки Посольства США та Посольства Великої Британії в Україні, у партнерстві з МОН України.

Фасилітатором курсу була  викладач історії та правознавства Кожина А.Г. Слухачами були небайдужі до свого медійного простору 32 студентів коледжу

Чому медіаграмотність набирає все більшої ваги і значущості в сучасному інформаційному світі? Чому медіаграмотність починає займати все більш помітну позицію в системі освіти?

Сьогодення характеризується великим масивом інформації, використання її потребує усвідомленого аналізу. Для того щоб власний вибір був не нав`язаний маніпулятивним контентом, а власним вибором.

Very Verified – це своєрідна вакцинація проти вірусу дезінформації та маніпуляції. Курс надає практичні навички медійної та інформаційної грамотності, критичного мислення, які мають стати частиною нашого життя.
Студенти курсу , за результами навчання, провели презентацію власних проектів на студентській конференції. З гордістю провели виставку робіт та презентацію своїх проектів у гуртожитку № 1.